Nieuw Oefenprogramma Onthult:

Hoe Jij Je Kind Optimaal Kunt Voorbereiden Op De Cito Toets… Met Slechts Een Kwartiertje Oefenen Per Dag?

"Het simpele oefengeheim voor ouders met kinderen op de basisschool."

Mijn naam is Jay Kalkman. Ik woon in Utrecht en ik wil je graag iets persoonlijks over mezelf vertellen.

7 jaar geleden stortte ik in elkaar en barstte in tranen uit voor de snackbar bij ons in de buurt. Ik kon het niet helpen. Ik was teleurgesteld in mezelf en had dit niet zien aankomen. Voor mijn gevoel had ik gefaald in het trots maken van mijn ouders. Voor het eerst voelde ik me “anders” dan de rest.

Dit alles gebeurde op een woensdagmiddag. Net na het openen van de envelop met de uitslag van mijn Cito entreetoets. Op advies van mijn juf was ik een aantal weken van te voren begonnen met oefenen. Samen met mijn moeder had ik er alles aan gedaan om goed te scoren... Tenminste dat dacht ik… Ondanks alle voorbereidingen viel mijn eindscore namelijk toch een stuk lager uit dan verwacht! En dat was nog niet eens het ergste van de situatie...

Misschien klinkt dit voor jou niet als een ramp… Maar voor mij voelde het op dat moment alsof ik in die ene seconde al mijn zelfvertrouwen verloor. Dit had ik niet zien aankomen. Laat me je uitleggen waarom.

In de voorgaande schooljaren had ik eigenlijk nooit problemen gehad op school. Je zou kunnen zeggen dat ik van groep 1 t/m 5 het ultieme voorbeeld was van de gemiddelde leerling. Zeker geen hoogvlieger, maar altijd schommelend rond het Havo advies. De eerste hobbel kwam pas in groep 6. Door een slechte band met mijn juf en een vollere klas raakte ik sneller afgeleid. Maar dit ging zo onopvallend, dat bij niemand de alarmbellen aansloegen. Zelfs niet bij mijn juf…

De uitslag van de entreetoets sloeg dan ook in als een BOM. Alle kleine probleempjes die geleidelijk op de achtergrond waren ontstaan kwamen in die ene minuut plotseling aan het licht!

Begrijp me niet verkeerd. Ik vertel je dit verhaal niet om medelijden met mij te krijgen. Dat is helemaal niet nodig, mijn verhaal heeft namelijk een happy end 🙂

Het heeft een happy end omdat mijn buurvrouw samen met mijn moeder een oplossing bedacht. Onderzoek in 2003 had uitgewezen dat schoolprestaties van kinderen voor 49% afhankelijk zijn van de thuisomgeving die een ouder creëert. Als ouder kunt je dus een enorm verschil maken in de leerprestaties van je kind. Daarom besloten mijn buurvrouw en moeder in samenwerking met school een oefenprogramma op te stellen. Een oefenprogramma om mij te verzekeren van een optimale Cito score.

Je bent vast benieuwd wat mijn eindresultaat was? Dat ga ik je vertellen, maar laat me je eerst uitleggen: Waarom het programma zo goed werkte. De reden is namelijk simpel: Ik oefende elke dag een kwartiertje met oefenopgaven die afgestemd waren op de vraagstelling van de Cito toets. Dit resulteerde in:

“Een optimale voorbereiding op de Cito”

Ik zal je een geheim vertellen: Veel kinderen halen geen tegenvallende score voor de Cito doordat ze de stof niet begrijpen. Maar doordat ze onvoldoende vertrouwd zijn met de methode van Cito. Cito hanteert meerkeuzevragen en verhaaltjessommen, terwijl dit in reguliere toetsen zelden voorkomt.

Door je kind tijdig te laten oefenen met oefenopdrachten die afgestemd zijn op de Cito vraagstelling, verdwijnen angst en onzekerheid rondom de toets. En zul je binnen enkele dagen al een verbetering zien in de prestaties van je kind.

“Verhoogd zelfvertrouwen en leermotivatie”

Door het nauwkeurig meten van resultaten na elke oefensessie, ziet je kind zelf vooruitgang. Wat gebeurd er als je ergens goed in bent? Je krijgt er plezier in! En dat geldt ook voor leren. Als je kind zwakke punten ziet verdwijnen en nieuwe talenten ontwikkeld, dan groeit automatisch je innerlijke leermotivatie om nog beter te worden. Plus… 

“Geen ruzie meer tijdens het oefenen”

Veel ouders lopen tegen obstakels aan bij het begeleiden van hun kind. Misschien loop jij zelf ook aan tegen ruzie tijdens het oefenen… of het gevoel dat je niet weet waar je moet beginnen?  Met een goed oefenprogramma verdwijnen deze obstakels direct. Doordat je alle info op 1 plek hebt, zul je merken dat het oefenen met je kind een stuk soepeler gaat. Je kind kan veilig en zelfstandig aan de slag, met als resultaat…

“Een fantastische Cito score”

Uiteindelijk behaalde ik voor mijn Cito in groep 8 een eindscore van 549, met als schooladvies: Het gymnasium! Simpelweg doordat ik wist wat ik kon verwachten. Maar eigenlijk was deze mooie eindscore slechts een bijproduct van de ontwikkeling die ik in dat ene jaar had doorgemaakt. Het structureel oefenen had namelijk niet alleen mijn Cito score verbeterd, het gaf mij ook…

“Een positieve relatie m.b.t. leren”

Leren stopt niet op de basisschool. Het gaat je hele leven door! Op de middelbare school, op je studie, op je werk. De capaciteit van je kind om nieuwe dingen te leren bepaald voor een groot deel de kansen die hij/zij in dit leven gaat krijgen. Je kind helpen met voorbereiden is daarom niet geen quickfix. Het is een investering voor het leven! 

Het is wonderbaarlijk wat met een paar minuten structureel oefenen per dag bereikt kan worden. Deze positieve ervaring uit mijn eigen leven is de drijvende kracht geworden achter mijn missie met Basisschooloefenboeken.nl om: Alle ouders in Nederland te helpen een stimulerende thuisomgeving te creëren waarin kinderen veilig kunnen leren met kwalitatief oefenmateriaal, en zo het optimale uit zichzelf kunnen halen, zonder druk of stress! 

Daarom heb ik in samenwerking met basisschooldocenten een oefenprogramma opgesteld om je kind optimaal voor te bereiden op de Cito toets:

Bespaar Vandaag Nog 75% Op Basisschool Oefenboeken Voor Groep 1 T/m 8 En Verzeker Je Kind Van Een Optimale Cito Score.

oefenboeken-taal-rekenen-basisschool-oefenboeken

Het Meest Complete Oefenprogramma Ter Voorbereiding Op De Cito Toets

  • Meer dan 800 oefenopgaven ter voorbereiding op de vraagstelling van de Cito toets.
  • Alle oefenopgaven zijn verdeeld over de verschillende onderwerpen, zodat zwakke punten grondig kunnen worden aangepakt.
  • Een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd oefenplan dat de innerlijke leermotivatie van je kind activeert.
  • Een apart antwoordmodel, zodat voortgang eenvoudig gemeten kan worden zonder telkens heen en weer te bladeren.
  • Een door basisschool docenten gecontroleerde methode die naadloos aansluit op de methodes van school, zodat je kind veilig en zelfstandig thuis kan oefenen.

Een uitzonderlijke “probeer het 14 dagen” risico vrije garantie

Dit is hoe je mijn oefenprogramma eenvoudig kunt uitproberen, zonder ook maar een enkel risico te lopen. Bestel alleen vandaag eenvoudig het oefenpakket met korting. Houdt vervolgens het pakket 30 dagen, oefen ermee en probeer het uit. Als je er niet tevreden mee bent laat het me dan binnen 30 dagen weten en je krijgt direct je geld terug.

Bestellen gaat eenvoudig. Selecteer hieronder het pakket dat het beste bij jullie situatie aansluit. Klik vervolgens op de knop “Kies je groep” en volg de instructies. Je ontvangt het pakket vandaag nog in je mailbox.. Heb je vragen? Bel me dan gerust op. Mijn nummer is: … Of je kunt me mailen via: jay@oefenboeken.nl .